De 10 beste Vegan Soepen - mononootje

Soep is zo’n gerecht dat heel makkelijk veganistisch te maken is. En met mijn 100 weken mealprepjubileum wordt het dan ook tijd om een top 10 van beste vegan soepen te maken.

Komt ie!

De 10 beste recepten voor vegan soep

Carrot Ginger Miso Soup (Engels)

Wortelen zijn niet mijn favoriete groenten, maar in een soep doen ze het altijd goed. De misopasta geeft het gerecht een licht zoute smaak.

Carrot Ginger Miso Soup

Carrot Ginger Miso Soup – V for Veggy    

Bekijk deze vegan soep

Vegan West African Peanut Soup (Engels)

Deze West Afrikaanse pindasoep heeft best lang op mijn lijstje gestaan voordat ik ‘m eindelijk maakte. De ingrediëntenlijst ziet er indrukwekkend uit, maar hij bestaat voor een groot deel uit redelijk standaard producten.

West African Peanut Soup

West African Peanut Soup – Yup It’s Vegan

Bekijk deze vegan soep

Thai Coconut Curry Soup (Engels)

Waarschuwing: deze soep is pittig! Dat is ook niet zo gek met de rode peper, currypasta en rode pepervlokken. Houd je wel van een beetje pit? Dan is dit jouw soep. De noedels maken hem extra vullend.

Vega soep - Thai Coconut Curry Soup

Thai Coconut Curry Soup – ElaVegan

Bekijk deze vegan soep

Spicy vegan black bean soup (Engels)

Nog zo’n vullende en pittige soep. Misschien denk je niet meteen aan bonen als vulling voor een soep, maar ze zijn een goede vervanging voor bijvoorbeeld noedels of aardappels. En vergeet niet: bonen bevatten veel plantaardige proteïnen.

Spicy vegan black bean soup

Spicy vegan black bean soup – Running on Real Food

Bekijk deze vegan soep

Romige Courgettesoep

In een ver verleden was ik op zoek naar een koolhydraatarme soep en kwam ik uit op een courgettesoep met smeerkaas. De smeerkaas gaf de soep een lekkere romigheid. Voor de vegan variant gebruiken we kokosmelk.

Vegan soep- Romige Courgettesoep

Romige Courgettesoep – Foodness

Bekijk deze vegan soep

Romige wortelsoep

Deze soep maakte ik al een aantal jaren voordat ik veganistisch ging eten. Via Proevkantoor bestelde we iedere week een krat lokaal geteelde groenten en in de winter zaten daar vaak wortelen in. En bij de voorbeeldrecepten zat dit recept voor wortelsoep van Allerhande.

Romige Wortelsoep

Romige Wortelsoep – Allerhande

Bekijk deze vegan soep

Zoete aardappel-paprikasoep

Ook paprika’s verwacht je niet zo snel in de soep, maar samen met de zoete aardappel geeft het dit gerecht een lichtzoete smaak. De kokosmelk maakt hem lekker romig. Gebruik wel iets minder bouillon als je van een wat dikkere soep houdt.

Vegan soep - Zoete aardappel-paprikasoep

Zoete aardappel-paprikasoep – The Answer is Food

Bekijk deze vegan soep

Vegan Lentil Soup (Engels)

Een linzensoep kan niet ontbreken in dit overzicht. Linzen zijn goedkoop en voedzaam en dit is ook nog een van de makkelijkste en snelste recepten in dit overzicht! Gooi de ingrediënten in een pan, wacht een half uurtje en je hebt een heerlijke, verwarmende soep. Koop linzen in bulk bij een Oosterse supermarkt.

Vegan Lentil Soup

Vegan Lentil Soup – Loving it Vegan

Bekijk deze vegan soep

Vegan stuffed pepper soup (Engels)

Dit is een echte maaltijdsoep. De linzen en rijst zuigen al het vocht op, waardoor er een lekkere dikke soep overblijft. En met ui, tomaat en paprika zitten er ook voldoende groenten in deze soep.

Vegan soep - Vegan stuffed pepper soup

Vegan stuffed pepper soup – Choosing Chia

Bekijk deze vegan soep

Pittige pompoensoep

Is het wortel? Nee, het is pompoen! Deze herfstfavoriet ligt nu weer in de winkels, dus het wordt weer tijd voor pompoensoep! Dit recept komt van de website van de Vegan Challenge, wat sowieso een goede inspiratiebron is voor makkelijke vegan gerechten.

Vegan soep - Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep – Vegan Challenge

Bekijk deze vegan soep

En, wat denk je ervan? Wat is jouw favoriete vegan soep?

Share: